• KLANTENSERVICE NEDERLAND

    0850 290 264

  • KLANTENSERVICE BELGIË

    078 48 62 65

Binnenkort lanceren wij onze vernieuwde site met veel verrassende opties!

Turbo Vervangen

Turbo Vervangen

Turbo vervangen is een specialisme apart

Een veel voorkomende reparatie is het vervangen van de turbo van een moderne diesel motor. 9 van de 10 keer is het defect raken van de turbo van  dieselmotoren echter het gevolg van vervuiling van de motor. Hierdoor ontstaat een smeertekort in de motor waardoor de turbo maar ook het lagerwerk en de nokkenas schade op kunnen lopen.

Het vervangen van een turbo op een vervuilde motor is net zo zinloos als het oppompen van een lekke band. De turbo zal binnen korte tijd weer de geest geven.

We werken dan ook stapsgewijs bij deze motoren. De eerste vraag is of de turbo versleten is als gevolg van normale slijtage of dat er sprake is van vervuiling waardoor de turbo te weinig olie gekregen heeft. We beginnen met uitlezen en controleren van de verstuivers en controleren op lekkage. Als er lekkage bij de verstuivers is, is het zaak om de verstuivers te demonteren, de verstuivergaten te reinigen en te frezen en de verstuivers te testen. Indien deze goed testen, kunnen de verstuivers terug gemonteerd worden. Met de verstuivers zijn we zo’n 4 uur bezig.

 

De mate van vervuiling van de inwendige motor controleren we door het zeefje voor de vacuümpomp te bekijken. Indien hier sprake is van verstopping, worden ook de zeef in de olieaanvoerbuis van de turbo gecontroleerd en de zeef in de olieaanvoerbuis van de oliepomp. Hieronder een voorbeeld van een olie aanzuigbuis van de oliepomp van zo’n motor. Er zit zoveel teer voor het gaas dat er bijna geen olie meer langs komt!

Teerdeeltjes voor het gaas verstoppen de aanvoer van de oliepomp.

In alle gevallen spoelen we bij het vervangen van de turbo de motor. Dat betekent dat er een reinigingsmiddel aan de olie wordt toegevoegd waarmee de motor een tijd stationair draait. Met het aftappen van de olie spoelt het grootste gedeelte van de vervuiling (teerdeeltjes) uit de motor.