Wat is een turbo en waarom een turbo?

Wat is een turbo? Een turbo heeft vele benamingen waaronder turbolader, turbocharger, turbocompresser en uitlaatgas turbo. De turbo is gemonteerd op het uitlaatspruitstuk en in de turbo drijft de druk van de uitstromende uitlaatgassen een schoepenrad aan. Aan de andere kant van deze as met schoepenrad zit een ventilator die de aanzuiglucht het inlaatspruitstuk in blaast. Men noemt dit drukvulling en feitelijk is de turbo een door uitlaatgas aangedreven luchtpomp.

Wat is de functie van een turbo

De functie van een uitlaatgas turbo compressor is met behulp van de snelheid van de uitstromende uitlaatgassen via een dubbel schoepenwiel de inlaatlucht onder druk het inlaatspruitstuk in te persen. De hogere druk van de inlaatlucht betekent meer lucht voor het verbrandingsproces en daarmee een betere verbranding en meer vermogen. Zonder turbo moet de motor de lucht aanzuigen, met behulp van de compressor wordt deze lucht nu onder druk de motor in geblazen.

Waaraan is een kapotte turbo te herkennen

Een turbo is een zwaarbelast en essentieel motoronderdeel. De temperatuur in de turbo kan door de hete uitlaatgassen oplopen tot 800 a 1000 graden en het toerental kan 200.000 omwentelingen per minuut bereiken. Hiermee komen we direct bij hetgeen wat vaak het begin is van turbo problemen namelijk de smering en afdichting van de schoepen as.

Als een turbo enkele seconden zonder oliedruk belast wordt kan dit al leiden tot schade, andere aanleidingen van turbo problemen kunnen zijn:

  • Verstopt roetfilter
  • Defecte EGR klep
  • Vervuilde motorolie
  • Verouderde motorolie

Als de turbo niet naar behoren werkt is dit al snel merkbaar door het wegvallen van motorvermogen en zal de auto trager reageren op het gaspedaal, het brandstofverbruik kan hoger worden en het motormanagement kan een storing geven.

Waaruit bestaat de turbo

Aan de uitlaatkant welke aan het uitlaatspruitstuk gemonteerd is bestaat de turbo uit een meestal gietijzeren turbinehuis waarin het turbinewiel draait. Aan de compressor kant welke naar de luchtinlaat gaat bestaat de turbo uit een vaak aluminium compressorhuis waarin het compressorwiel draait. Tussen de beide huizen in bevindt zicht het lagerhuis waar de turbineas in draait en waarin de lagers en oliekanalen zich bevinden.

Een waste gate zorgt ervoor dat de turbo druk binnen de toegestana waarden blijft, bij een te hoog oplopende druk opent deze klep pneumatisch / electronisch.