Wat kost een turbo vervangen?

Wanneer moet een turbo vervangen worden? En wat zijn de kosten?

Een turbo kan op verschillende manieren stuk gaan. De lagers van de ventilator kunnen versleten zijn. In extreme gevallen smelt de turbine van binnen. Wanneer een defecte turbo niet tijdig wordt vervangen kan dit tot motorschade leiden.

Wanneer turbo vervangen?

U weet dat een turbo aan vervanging toe is wanneer de auto aan vermogen verliest. Hierdoor kan het brandstofverbruik omhoog gaan. Meestal geeft het motormanagement dan ook een foutmelding. Bij het uitlezen zal de turbo- defect foutcode te lezen zijn.

Wat doet een turbo?

De turbo perst als het ware extra lucht in de cilinders waardoor er meer benzine kan worden ingespoten. Hierdoor ontstaat er een grotere ontbranding in de cilinders en dit zorgt voor meer vermogen.

Een turbo bestaat uit twee delen. Het ene deel zit in het uitlaatspruitstuk en het andere deel bij de inlaat. Met de uitlaatgassen wordt de turbo aangedreven en deze energie wordt gebruikt om extra lucht in de inlaat te persen.

Kosten turbo vervangen

Gemiddeld kost het vervangen van een turbo tussen de 1500,- en €2.500,-. Turbo vervangen bij Turbo Center Zuyd vanaf €600,-. Dit inclusief basis materiaal, reiniging en 2 jaar garantie op de turbolader.